Fysiopilates gegeven door fysiotherapeuten

Fysiopilates vermindert pijnklachten aan het bewegingsapparaat of helpt deze te voorkomen. Tijdens Fysiopilates voegt de fysiotherapeut specialistische kennis toe aan de Pilates-oefeningen. Daardoor bent u verzekerd van de beste begeleiding rond u gezondheidsprobleem. Op deze wijze werken veel deelnemers succesvol aan ‘core-stability’ om hun rugpijn te verminderen. Bij fysiopilates kijkt de fysiotherapeut naar het totale plaatje van uw gezondheidsprobleem. Dat betekent vaak dat niet alleen lokaal de rug of het bekken getraind wordt maar ook het functioneren van heupen en knieën meegenomen wordt.

Aanvullende fysiotherapie

Fysiopilates biedt de mogelijkheid om aanvullende fysiotherapeutische behandelingen toe te voegen, zoals massage, manuele mobilisaties, gericht stretchen, spier re-educatie, aanvullende specifieke revalidatie oefeningen, Dry Needling, sporttaping, ontspanningstraining, Dit kan plaatsvinden in groepsverband of tijdens individuele fysiotherapeutische behandelingen.

Deskundig

Fysiopilates wordt gegeven door fysiotherapeuten die  minimaal een 4 jarige HBO opleiding gevolg hebben op het gebied van behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Veel fysiotherapeuten studeren zelfs nog jaren door. Fysiotherapeuten zijn met recht de specialisten in beweging.

Bewezen effectief

Pilates is enorm populair geworden. Niet alleen het algemene publiek heeft de waarde van Pilates ingezien, maar ook het wetenschappelijk onderzoek van Pilates in de revalidatie (Fysiopilates) is goed opgang gekomen. De effecten zijn overtuigend.

Veilig

Het geven van Pilates is geen beschermd beroep. Iedereen kan Pilates lessen geven. Echter, niet iedereen is bekwaam. Zeker niet als het gaat om mensen met pijnklachten door een hernia, reuma, artrose. Bij Fysiopilates bent u verzekerd van Pilates lessen die gegeven worden door een trainer met verstand van zaken: de Fysiopilates fysiotherapeut.

Home – Fysiopilates

Stressmanagement